Minä ja rakas ystäväni rescue koira Luka <3

Eläinkommunikoija Sari Matikainen

Vähän minusta & eläimistä:

Olen Sari, eläinrakas ja luonnonläheinen ihminen itä-suomesta Sulkavalta. Toimin eläinkommunikoijana, auttaen niin eläimiä kuin ihmisiään syvempään ymmärrykseen ja yhteyteen toistensa kanssa. Eläinkommunikoinnin kautta voin tuoda esiin mitä eläimet todella ajattelevat ja tuntevat, mitä he itse elämältään toivovat. Sivuillani saat tutustua vähän minuun ja ajatuksiini eläimistä ja eläinten luonnollisesta pidosta, eläinkommunikointiin ja työhöni eläinkommunikoijana.

Sydäntäni lähellä ovat eläimet ja heidän hyvinvointi, mahdollisimman hyvän, luonnollisen ja lajityypillisen, rauhallisen elämän tarjoaminen heille. Yhtälailla sydäntäni lähellä on meidän ihmistenkin hyvinvointi, kokonaisvaltaisesti. Olemmehan kaikki yhteydessä toisiimme, ja vaikutamme kaikkeen ympärillämme, kuten eläimiimme ja muihin ihmisiin. Kun me voimme itse hyvin, meillä on myös parhaat mahdollisuudet tarjota eläimillemme kokonaisvaltaisesti hyvä elämä.

Eläimet ovat olleet osa minua ja elämääni aivan pienestä tytöstä lähtien. Minulle eläimet ovat rakkaita ystäviäni, sielunkumppaneita, perheenjäseniä, viisaita opettajia, sielullisia olentoja ja äärettömän rakkaudellisia ja anteeksi antavia, joilta meillä ihmisillä olisi niin paljon opittavaa.

Eläinten ja lasten kanssa olemisen ja hoitamisen lisäksi, rakastan luontoa ja luonnossa liikkumista, lenkkeillen tai rennosti hevosten ja muiden eläinten kanssa kulkien. Huollan ja vahvistan kehoani joogalla, ja erilaisilla kehonpaino -ja kuntosaliharjoitteilla. Valokuvaan paljon eläimiä, luontoa ja luonnoneläimiä. Kaikkea sykähdyttävää ympärillä. Auringon laskuja ja nousuja. Lasten leikkejä ja ilon hetkiä.

Elämäni varrella olen saanut tutustua monenlaisiin eläinystäviin, niin luonnossa kuin lemmikkeinä. Jokainen eläin on opettanut jotain ja jokainen on jättänyt jälkensä sydämeeni, täältä poistuttuaan fyysisesti. Eläimet ovat olleet korvaamaton tukeni ja apuni, luotettavimmat ystäväni, joita ilman en varmasti tänä päivänä olisi tässä ja tällä polullani. Elämän tuomissa haasteissa ja vastoinkäymisissä, joista voin vain ihmetellä selvinneeni, on eläimet olleet kantavana voimanani. Kun ympäröivä maailma on hyvin herkästä ihmisestä tuntunut liian kovalta ja raskaalta, ovat eläimet auttaneet palauttamaan minut takaisin siihen syvempään voimaani, siihen, kuka syvimmilläni sisimmässäni olen. Ja sen toivon välittyvän myös sivujeni lukijoille, teen tätä sydämestäni <3

Eläimet rakastavat meitä kaikkia juuri sellaisena kuin me olemme, vilpittömästi ja pyyteettömästi, aina. Tulisikin muistaa että eläimet ovat täällä meidän kanssamme, eivät meitä varten. Tasa-arvosina tuntevina ja ajattelevina olentoina, joilla on sama oikeus elää täällä, aivan kuin meillä ihmisilläkin.

Minulle eläinten hyvinvointi ja mahdollisimman lajityypilliset elinolot, ovat sydämen asia. Nykyisellä tilallamme olemme rakentaneet kotia itsellemme ja eläimille vuodesta 2010 lähtien. Paljon työtä ja paljon muuttuvia suunnitelmia ja parempia vaihtoehtoja toteuttaa tiloja eläimille on mahtunut vuosien varrelle, aina tähän päivään asti. On kokeiltu, purettu, siirretty ja tehty taas uudelleen paremmin. Työ ei lopu tekemällä ja uusia ideoita ja oivalluksia toteuttaa löytyy joka hetki, ei tarvitse kuin ovesta astua ulos. :) Hevosilla on käytössään pihatot ympärivuotisesti, saaden itse valita sisällä tai ulkona olemisen. Pihattojen oviaukot on varustettu polar muoviliuskoilla ja tarha-alaa tehty ympäri tilaa noin 4-5 hehtaarin verran. Navetalla on muutama karsina, esimerkiksi sairaustapauksen varalta. Karsinat ovat käyettävissä myös muille eläimille tarvittaessa, muunmuassa talviaikaan. Vuohet ja lampaat elävät myös pihatossa, saaden itse valita sisällä olon halutessaan. Kissat ovat majoittautuneet pääosin navetalle, nukkuvat vinnillä heinissä ja nauttivat paljon ulkona olosta. Osaavat kyllä pyytää aina sisälle saunan puolelle lämpimään, mikäli ulkoilma käy liian koleaksi. Koiramme Luka, majailee kanssamme tietenkin sisällä ja päivisin ulkoilee paljon, viettäen aikaa kissojen ja muiden eläinten seurassa.

Eläinten elinolot on järjestetty niin että kaikki saisivat mahdollisimman paljon elää ulkoilmassa, lajitoverien seurassa, ilman karsinatiloihin eristämistä. Tilota pyritään uusimaan ja parantelemaan jatkuvasti. Tarhoista luodaan mahdollisimman virikkeellisiä ja viihtyisiä eläimille. Vettä, heinää, suola -ja kivennäiskivet aina tarjolla. Tilaa ja vapautta toteuttaa lajityypillistä käyttäytymistään, rakkautta ja rapsutuksiaa, läsnäoloa ja ymmärrystä meiltä ihmisiltä. Kuulemistaan silloin, kun heillä on sanottavaa.